Een opgeruimd huis is 10 minuten

0

Opruimen, niet helemaal onze hobby…zeker niet doordeweeks als we toch al tijd te kort komen om zowel kids als onszelf op fatsoenlijke wijze op school of werk te krijgen. Maar toch, een opgeruimd huis is wel heel erg fijn. Je krijgt er zo’n lekker leeg hoofd van. 5 tips die gewoon werken en je maar een paar minuutjes per dag kosten. Echt!

1
Ruim de ontbijtboel ‘s morgens meteen op. Het kost je 5 minuten en als je thuiskomt aan het einde van de dag kun je aan de avond beginnen ipv terugvallen in de ochtendspits.

2
In plaats van het aanrecht te gebruiken als opslagplek kun je alles meteen kwijt in de kast die vaatwasser heet. Helemaal ultiem: als ie vol is zet je ‘m even aan. Het inruimen heeft je steeds maar een minuutje of wat gekost, waardoor je bijna ongemerkt 2 vliegen in 1 klap hebt: schone borden én altijd een opgeruimde keuken.

3
Die mega berg met was kun je beter een beetje beheersen tijdens de week, zodat je in het weekend écht even niets moet. Hoe? Wij hebben de gouden regel: je draagt je kleding max 2 dagen. Mits je uiteraard niet languit in de modder bent gegaan of met je mouw in een pot lijm bent blijven hangen. Sokken en ondergoed elke dag verversen, dat is wel zo lekker. 

4
Rommeltjes van de kids. Ongemerkt verspreiden de kinderen een hoop spulletjes door het huis. Al die kleine rommeltjes maken, als je niets doet, toch 1 grote bende. Zet op de ‘verzamelplekken’ een opberger. Een opberger waar je ‘s avonds alle rondslingerende spulletjes in kwijt kunt, zodat je ze daarna meteen in de juiste richting kunt afvoeren. 

5
O ja, het is ook wel handig als je je kinderen van jongs af aan ook aanleert om iets op te ruimen. Dat ze zich bewust worden van de dingen die ze gebruiken op een dag en dat deze dingen zichzelf niet op magische wijze opruimen. Door steeds iets op te pakken in het voorbijgaan blijft het, met minimum inspanning, lekker opgeruimd in huis. Zo fijn!

Share.

About Author

Comments are closed.