Problemen? Leer omdenken!

0
Er zijn mensen die in iedere hobbel in hun leven een megaprobleem zien. Ook bij de opvoeding van de kinderen. Mensen die steeds denken: Ja, maar… Hier 5 tips om het leven iets luchtiger te zien. Het is even oefenen, maar bij ons helpt het écht!

1. Problemen kunnen ook kansen zijn
Ontslag? Niet fijn, maar het geeft je wel de mogelijkheid de balans op te maken en je leven een andere wending te geven.

2. Probeer je probleem eens te zien als de bedoeling
Heb je een opstandige dochter? Misschien is het tijd haar los te laten. Heb je een partner die niet zoveel zegt? Misschien met jij je mond eens wat vaker houden.

3. Probeer je probleem eens om te keren
Heb je een kind met ADHD? Stuitert hij de hele dag en probeer jij hem de hele dag tot rust te manen? Je kunt er ook een sport van maken om met zijn allen actief bezig te zijn. Goed voor je kind, jullie hebben het samen gezellig en ook goed voor jouw conditie. Het probleem van je ADHD kind op school? Het heeft zulke saaie leraren.

4. Kies een ander perspectief
Verregende vakanties zijn prut, maar heel goed voor het bioscoopbezoek. De crisis is niet goed voor de restaurants, maar wel voor de supermarkten, want mensen eten meer thuis. Wat voor de één een probleem is, is voor de ander een zegen.

5. Soms zijn de problemen niet het probleem, maar onze verwachtingen
Je kind doet het niet goed op de havo. Je kunt er al je energie in stoppen om hem er toch doorheen te sleuren. Met als gevolg: weinig zelfvertrouwen, hele gezin in de stress, en je kind totaal geen zin meer in school. Je kunt hem ook het vmbo laten doen. Misschien tegen jouw verwachting in, maar je kind is een stuk gelukkiger, meer zelfverzekerd (heel belangrijk voor kinderen) en wil na zijn vmbo-diploma graag verder leren.

Ook handig
Wil jij graag iemand overtuigen, maar wordt er niet geluisterd? Denk het om en ga verleiden! Berthold Gunster, de grondlegger van het Omdenken, licht het toe in onderstaand filmpje.

Bron: Omdenken van Berthold Gunster (omdenken.nl)

Share.

About Author

Leave A Reply