4x Bosbasics

0
Met je kinderen op avontuur in het bos? De allerleukste bosuitjes vind je hier.  Krijg je van ons daarbij handige tips om het leuk te houden!

1. Wandelen is heerlijk
Kinderen kunnen al kijkend en spelend lange stukken lopen. Vergeet niet dat je ook terug moet. Uiteraard neem je je (opgeladen) mobiele telefoon mee. Dan kun je bellen als dat nodig is. Als je verdwaalt of een ongeluksvogel een been breekt….. Vaak heeft een mobiel GPS. Als je 4G hebt (en bereik), kun je via bijvoorbeeld Google Maps kijken waar je precies bent.

2. Zoek herkenbare punten op
Zul je net zien dat je mobiel in het bos geen bereik heeft… Zoek voor de zekerheid van tevoren een aantal herkenbare punten in de omgeving van het bos op, zoals een pannenkoekenhuis, heuvel of kerktoren of een ander hoog gebouw. Bekijk ook de plattegrond bij de ingang, zodat je een beetje weet hoe het bos eruit ziet mocht je de weg kwijt zijn.

3. Volg uitgezette routes
Die zijn aangegeven met paaltjes of bordjes. Die zijn kindveilig en dan heb je ook de meeste kans andere mensen tegen te komen als er onverhoopt iets gebeurt. Kijk hoe lang de route is, zodat je geen kilometers met een kind op je nek hoeft te lopen.

4. Controleer
De hele familie na afloop controleren op teken. Even een klusje, maar het moet.

Check? Dan kun je nu heerlijk samen het bos in! Met een picknickmand vol lekkers natuurlijk. Recepten daarvoor vind je in ons online tijdschrift.

Share.

About Author

Leave A Reply