4x Bosbasics

6
Met je kinderen op avontuur in het bos? De allerleukste bosuitjes vind je hier.  Krijg je van ons daarbij handige tips om het leuk te houden!

1. Wandelen is heerlijk
Kinderen kunnen al kijkend en spelend lange stukken lopen. Vergeet niet dat je ook terug moet. Uiteraard neem je je (opgeladen) mobiele telefoon mee. Dan kun je bellen als dat nodig is. Als je verdwaalt of een ongeluksvogel een been breekt….. Vaak heeft een mobiel GPS. Als je 4G hebt (en bereik), kun je via bijvoorbeeld Google Maps kijken waar je precies bent.

2. Zoek herkenbare punten op
Zul je net zien dat je mobiel in het bos geen bereik heeft… Zoek voor de zekerheid van tevoren een aantal herkenbare punten in de omgeving van het bos op, zoals een pannenkoekenhuis, heuvel of kerktoren of een ander hoog gebouw. Bekijk ook de plattegrond bij de ingang, zodat je een beetje weet hoe het bos eruit ziet mocht je de weg kwijt zijn.

3. Volg uitgezette routes
Die zijn aangegeven met paaltjes of bordjes. Die zijn kindveilig en dan heb je ook de meeste kans andere mensen tegen te komen als er onverhoopt iets gebeurt. Kijk hoe lang de route is, zodat je geen kilometers met een kind op je nek hoeft te lopen.

4. Controleer
De hele familie na afloop controleren op teken. Even een klusje, maar het moet.

Check? Dan kun je nu heerlijk samen het bos in! Met een picknickmand vol lekkers natuurlijk. Recepten daarvoor vind je in ons online tijdschrift.

Share.

About Author

6 reacties

  1. 313438 96010There couple of fascinating points at some point in this posting but I dont determine if these people center to heart. There is some validity but Let me take hold opinion until I check into it further. Fantastic write-up , thanks and then we want far more! Combined with FeedBurner in addition 785561

  2. 103302 246891I was curious if you ever thought of changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better? 910966

  3. 534022 525785Wow, cool post. Id like to write like this too – taking time and real effort to make a great article but I procrastinate too considerably and never seem to get started. Thanks though. 60356

Leave A Reply