Bakken met de kids: Zelfgemaakte kruidnoten!

0
Samen met de chocoladeletters liggen ze alweer in de winkel, terwijl wij eigenlijk nog niet helemaal klaar zijn met de zomer. Dus als we ze dan toch weer gaan eten…er is niks lekkerder dan zelfgemaakte kruidnoten. Je maakt ze samen met de kinderen en je bent er zó mee klaar. Een beetje kneden, niet te lang in de oven en je hebt gelijk iets gezelligs bij de thee. Het hele huis ruikt naar feest en cadeautjes. Laat Sinterklaas maar komen.
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 4 el melk
  • een snufje zout
  • 2 el speculaaskruiden (ook wel koekkruiden)

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten en kneed het tot een soepel deeg. Maak kleine balletjes van het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de kruidnoten in 10-12 minuten lichtbruin en gaar. Even af laten koelen, want warm zijn kruidnoten niet knapperig. Wel erg lekker trouwens. Bewaar ze in een afgesloten trommel of bakje. En zijn ze op (de kans is heel groot) dan bak je ze op 5 december gewoon nog een keer. Of in alle tussenliggende dagen, als het buiten regent.

Share.

About Author

Leave A Reply