Fit binnen twee weken

1
De vakantie staat voor de deur. Gezellig eropuit met de kids! Maar eigenlijk voel je je daarvoor te moe en zou je het liefst twee weken je bed induiken om bij te slapen. 8 tips om je binnen twee weken fitter te voelen, zodat je wél samen leuke dingen kunt doen in de vakantie.

1.
Stop met suikers. Dus ook met koolhydraten (wordt in je lijf omgezet in suiker). Even geen pasta, rijst, aardappels en brood. Wat dan wel? Groente en fruit. Hoe meer hoe beter.

2.
Wandelen doet wonderen. Loop op sportschoenen en wandel stevig door. Als de kids op bed liggen, piep jij er even met de buurvrouw tussenuit. Of lekker alleen.

3.
Let op je ademhaling. Probeer rustig en langzaam in te ademen (in drie tellen) en adem rustig en langzaam uit (in 5 tellen). In het begin denk je dat je stikt, maar als je het oefent geeft het rust en werkt het anti-stress.

4.
Planken. Zet je voeten en je onderarmen op heupbreedte neer. Je houdt je verder als een plank en je bouwt het aantal minuten dat je het volhoudt op. Goed voor je buik, billen, armen en benen. En het is lekker kort.

5.
Skip de auto. Doe alles op de fiets, hoe makkelijk het ook lijkt om even de auto te pakken om de kinderen naar school te brengen of even in de stad een boodschap te doen. De auto kost tijd, parkeren kost geld en autorijden geeft meer stress.

6.
Drink veel water. Zet twee grote flessen water op aanrecht en zorg dat ze ‘s avonds op zijn. Water zorgt ervoor dat je je afvalstoffen beter afvoert, je hebt minder honger en je voelt je echt veel beter. Koffie en thee tellen niet mee.

7.
Zorg voor meer en betere slaap. Kijk geen tv, tablet of telefoon (dus ook geen Facebook, Pinterest of je mail) voordat je naar bed gaat. Ga op tijd naar bed. Dan slaap je lekkerder en kun je de dag beter aan.

8.
Houd je agenda leeg. Zo aan het eind van het schooljaar kom je om van de feestjes, musicals, sportdagen en uitjes. Geef je eens niet op om mee te gaan op een klassenuitje, ga geen slingers knippen of speelgoed schoonmaken op school en ga geen uren op zoek naar het ideale cadeautje. Ook afspraken, hoe leuk ook, nu even niet. Zorg goed voor jezelf, zodat je beter kunt genieten van je welverdiende vakantie.

Share.

About Author

1 reactie

Leave A Reply