Expatmama in Thailand: De Verhuizing

0

Hanneke Langschmidt (47) verhuisde een jaar geleden met man en kinderen naar het heerlijk warme Thailand. Enorm leuk, maar ook super spannend en behoorlijk wennen – vooral voor de jongste. Ze schreef voor ons blogs over hun Grote Expat Avontuur. Dit is blog 1: De Verhuizing.

Daar zitten wij dan met zijn vieren op de bank. Mijn man Wilco en ik hebben de kinderen zojuist verteld dat wij naar Thailand gaan verhuizen, om daar in de hoofdstad Bangkok te gaan wonen. Daar ligt voor mijn man een nieuwe uitdaging op werkgebied. Hij krijgt van zijn bedrijf de gelegenheid om door te groeien en uiteraard pakt hij die mogelijkheid met beide handen aan. Wij gaan de uitdaging aan.

Blog 1 De Verhuizing - 1 - 4MamaMagazine

Onze jongste zoon, Yanick van elf, springt boos van de bank af en stuift met een flinke vaart naar zijn kamer. Hij roept ons na dat hij toch niet mee gaat en gooit de deur met een harde knal dicht. De oudste, Justin van veertien, begint op zijn nagels te bijten en moet van de zenuwen een beetje lachen… Dan loopt ook hij weg. Mijn man ik blijven verslagen achter.

‘Onze jongste roept dat hij niet mee gaat en gooit de deur hard dicht’

Na onze wereldreis, inmiddels 17 jaar geleden, hadden mijn man en ik de wens om ooit in het buitenland te wonen. Iedere keer als de mogelijkheid zich voor deed voor mijn man om voor zijn werk naar het buitenland te gaan, was er altijd wel een reden om niet te gaan. Dit keer was het nu of nooit. We wisten beiden: als we nu niet gaan, dan doen we het nooit meer. Ik was in Nederland een beetje ‘vastgelopen’. Wist niet goed wat ik wilde. En nu kreeg ik de mogelijkheid om in het buitenland een nieuwe uitdaging te vinden! Voor ik het wist hoorde ik mijzelf tegen mijn man zeggen: ‘We gaan ervoor, we doen het.’ Nou, dat was niet tegen dovenmansoren gezegd… Mijn man vertrekt januari 2015 naar Bangkok en de kinderen en ik volgen in augustus, nadat de kinderen hun school hebben afgemaakt.

Blog 1 De Verhuizing - 2 - 4MamaMagazine

Op het moment van het brengen van het nieuws zit onze oudste in de brugklas havo/vwo en de jongste zit in groep 7 van de basisschool. De oudste geeft aan dat hij het vertrek als een uitdaging ziet en er voor openstaat. De jongste heeft er echter een andere mening over. Halsstarrig houdt hij vol dat hij niet wil verhuizen. En trekt hij alles uit de kast om in Nederland te blijven. Hij heeft overal een oplossing voor: hij kan bij zijn buurjongen of bij oma blijven wonen, of hij sluit zich op in de toilet zodat wij te laat op het vliegveld komen en het vliegtuig missen. Zijn protest is lastig voor mijn man en mij. We twijfelen even, want je wilt je kinderen gelukkig zien. Maar we besluiten toch te gaan, omdat wij voelen dat deze verhuizing ons leven rijker zal maken.

Het zal niet zonder slag of stoot gaan. Er zullen nog vele deuren met harde knallen worden dichtgegooid en vele nagels zullen worden kortgebeten. Maar we zullen er heel veel van leren. Het wordt een ervaring voor het leven… voor ons allemaal!

Meer lezen? Volg Hanneke hier op 4MamaMagazine! Blog 2: De Aankomst lees je hier! Neem ook eens een kijkje op haar blog: hannblogt.com

Share.

About Author

Leave A Reply