5 Lijstjes-apps om grip op je leven te krijgen

0
Lijstjes. Wij van de redactie kunnen absoluut niet zonder. Lijstjes zijn onze reddingslijn. Dé reden dat wij werk, vrienden, sport en gezin kunnen managen zonder compleet gek te worden. En we noteren dus ook echt álles, anders vergeten we het. Je hebt geen idee hoe fijn het voelt om niet alles te hoeven onthouden. Omdat we iedereen dat gunnen, delen we onze manieren om lijstjes te maken met jou.

De Amerikaanse Paula Rizzo is net zo’n lijstjesfreak als wij zijn. Ze schreef er zelfs een boek over: Alles op een rijtje (Levboeken/A.W. Bruna Uitgevers). Een superpraktisch boek, waar zelfs Hannelore als lijstjesexpert nog wat van kon leren. Ook Paula Rizzo zweert bij gestructureerde lijstjes. Ze maakte zelfs checklists voor het beoordelen van potentiële nieuwe woningen en trouwen in het buitenland. Kortom: je leven makkelijker maken? Maak lijstjes! Van films die je nog wilt gaan zien, mogelijke verjaardagcadeaus voor je kinderen of vrienden, dingen die je ooit nog wilt doen, je uitgaven, wijze lessen die je niet wilt vergeten…

Je kunt er Post-Its voor gebruiken of een mooi notitieboekje kopen om deze lijstjes op één plek bij elkaar te houden, maar het kan natuurlijk ook digitaal. Dat kan gewoon met Notes op je iPhone of Notitie op je Samsung. Wil je het leuker en beter? Dan zijn dit de beste gratis apps om je leven te ordenen, mede aangeraden door Paula Rizzo:


1. Evernote 
Een alleskunner. Slaat notities, foto’s, websites én audiobestanden op. Onze favoriet.

2. Wunderlist 
Stijgt snel in populariteit. Simpel, maar ideaal voor to do-lijstjes en boodschappenlijstjes. Handig: je kunt deadlines aan je lijstjes hangen en reminders instellen.

3. Todoist 
Een app die het mogelijk maakt prioriteiten aan te geven bij je taken. Prima voor beginners (gebruik alleen wat je wilt) en gevorderden.

4. GoodReads 
Leuke app om boeken in te zetten die je nog wilt lezen. Je krijgt aanbevelingen en kunt recensies lezen.

5. Boodschappenlijst Lite (voor iOS)
Meerdere boodschappenlijsten maken, en real time door je man laten aanvullen. Handig!

Share.

About Author

Leave A Reply