Zo geniet je langer van bloemen

0
Ik ben niet zo van de bloemen. Ik heb sowieso geen groene vingers. Dus iedere bos die bij een ander minimaal een week staat, hangt bij mij na drie dagen al. Ik vind bloemen (veel te) duur. Ik laat ze altijd te lang staan in de hoop dat ze vanzelf de vuilnisbak inhoppen en de vaas schoonmaken. Áls ik ze dan weggooi, vind ik het water té vies. Maar… het staat wel ontzettend gezellig. – Door Sybiel

Je hele huis is ineens leuk als er bloemen staan. Instant vrolijkheid. En een gegeven boeket kan me echt goed doen. Dus misschien moet ik gewoon zorgen dat ze langer blijven staan. Dat wordt een nieuwe missie! Met deze tips moet dat zelfs mij gaan lukken.

1. Zorg dat je vaas goed schoon is voordat je er bloemen inzet. Maak de vaas schoon met een klein druppeltje afwasmiddel zodat alle bacteriën weg zijn. Want één bacterie zorgt ervoor dat je bloemen gelijk aan het verwelkproces beginnen.

2. Vertel iedereen wat voor bloemen je mooi vindt. Minimaliseer het risico dat je zo’n ‘Esso’ boeket krijgt, met gipskruid en gele roosjes. Of een biedermeiertje. Brrrr… Zo zonde van het geld. Dan liever een mooie bloem, een los boeket of wat takken uit de tuin. Vraag voor je verjaardag een bloemen-abonnement van Bloomon. Kijk, daar houden wij dan weer wel van. 

3. Koop bloemen in de knop. Bloemen die al uitgekomen zijn staan misschien mooi op de dag dat je ze hebt gekocht, maar zijn heel snel weg.

4. Gooi jij ook dat zakje voeding vaak weg wegens veel te veel gedoe? Niet doen. Als je de juiste verhouding aanhoudt, zorgt de voeding echt dat je bloemen langer blijven staan.

5. Snij of knip de bloemen af voordat je ze in de vaas zet. Zo is de onderkant weer vrij om water en voedingstoffen binnen te krijgen. Schuin afsnijden hoeft niet. Met een scherpe takkenschaar knip je in een wip de stelen op de juiste lengte af.

6. Zet je bloemen niet vlak bij de verwarming of in de zon. Bloemen houden niet van teveel licht en warmte. Wel van een beetje frisse temperatuur. De verwarming wat lager te zetten voor de bloemen is overdreven.

7. Verwijder alles wat je niet wilt uit je bos. Minder bloemen hebben minder voedingsstoffen nodig. En al die oude takjes of oude bloemen in de vaas die best nog wel kunnen, kunnen eigenlijk niet. Die kweken bacteriën, waardoor de mooie bloemen ook snel verwelken. En dan krijg je van dat troebele water met van die slijmdraden.

8. Ververs water wat er niet meer fris uitziet. Voor bloemen is dat een vers portie voer.

9. Zet je vaas niet naast de fruitschaal. Fruit geeft ethyleen af, waardoor de bloemen in snel tempo verwelken.

Bron: mooiwatbloemendoen.nl

Share.

About Author

Leave A Reply