Not a bad hair day! Pleidooi voor een goede borstel.

0
Haren zijn belangrijk. Ik had haar tot ongeveer op mijn middel. Een week voordat ik beviel van mijn eerste zoon voelde ik me doodongelukkig. Vocht en kilo’s onzekerheid eiste zijn tol. Ik hoopte dat de kapper verlossing kon brengen. Als hij mijn haar even in een leuke coupe zou knippen, zou ik me weer goed voelen. – Sybiel

Achteraf vind ik dat een kapper nóóit het lange haar van een hoogzwangere vrouw mag afknippen. Maar de moeder in spé moet natuurlijk ook slimmer zijn. Ik had lijdzaam mijn tijd moeten uitzitten en gewoon een flinke plak chocola achterover moeten slaan. De kapper wilde een lekker fris koppie knippen. Gelukkig kon ik nog net piepen dat ik nog wel een miniem staartje wilde kunnen maken (leek me handig tijdens de bevalling!). Gelukkig maar, want eigenlijk had ik in de stoel zelf al spijt. Toen mijn schat geboren was, was ik de ellende van mijn mislukte haar meteen vergeten. Maar laat dit een les zijn, lieve collega-moeders.

Nu heb ik afwisselend lang, langer en halflang haar. Blond geverfd, te blond geverfd, een beetje dood ook af en toe. Ik smeer er na iedere wasbeurt een flinke lik haarmasker in, en style het soms stijl en soms wat wilder met een soort krullen. In elk geval nooit meer kort. Zelfs in het bejaardenhuis wil ik geen makkelijke korte coupe… Nooit meer! En tegelijkertijd met die beslissing ben ik verslingerd geraakt aan goede borstels. Jarenlang heb ik mijn haar met alles wat ik tegenkwam geborsteld. Liever niet met die met ijzeren pinnen, maar als er niks voorhanden was, ging dat ook. Tegenwoordig investeer ik in een goede borstel. Met echt haar van een varken (geloof ik). Je hebt bijna nooit meer klitten en zo’n borstel haalt het vuil uit je haar, dus het glanst gelijk mooi. Voor mij voelt het als een cadeautje voor mezelf. Iets voor mezelf houden lukt natuurlijk nooit met kinderen die de borstel meenemen naar het strand en gelijk laten liggen. Zeer zonde, want hij is wel ietsje pietsje duurder dan een normale borstel. Maar het is de investering waard. Ik neem de volgende keer een model met roze hartjes, misschien laten ze die in mijn mannengezin met rust.

Mijn favorieten?
1. De all round brush van Marlies Moller (€ 52,29)
2. De Rock & Ruddle (€ 37,9 voor de kleine en € 47,95 voor de grote) met allemaal leuke dessins en kleuren

Share.

About Author

Leave A Reply