Moestuin beginnen met je kinderen, 5 tips

0
Hoera! Ik ben in het bezit van een moestuin! ‘Een moestuin?’, hoor ik je denken, ‘Wat is daar nou zo bijzonder aan? Wij hebben ook groente in onze achtertuin.’ Wij dus niet. Is onze tuin te klein voor. En mijn kinderen hebben die beperkte buitenruimte bovendien nodig om poepvrij te kunnen voetballen.

Voor het geval je het niet wist: In een stad met veel hoogbouw en weinig groen staat een moestuin gelijk aan goud. De wachttijden zijn enorm (járen) en de overnameprijzen hoog. Mede door al die tuinierders die hun tuinhuisje (zeg gerust: chalet) in de zomer gebruiken als vakantiebestemming. Bijna onmogelijk tussen te komen.

Maar laten wij nu het geluk hebben dat een paar afgeschreven voetbalvelden in onze wijk onlangs omgetoverd zijn tot hip stadslandbouwterrein. Met scharrelvarkens, een imker én moestuintjes van 25 m2 voor de buurtbewoners. That’s us! En nu moet ik dus leren tuinieren. Oh, had ik dat nog niet vermeld? Ik heb nul komma nul verstand van planten. Sterker nog, mijn kamerplanten houd ik niet langer dan een week in leven. Maar ik wil graag natuurlijker leven, dus ik moet aan de bak. Voor de goedkopere biologische groenten, voor de gezonde buitenlucht, voor leerzame quality time met mijn gezin en voor die fantastische groene plek waar mijn kinderen ongestoord kunnen spelen. Slik. Weet iemand misschien een adresje om groene vingers te kopen?

5 Tips
voor als je ook met je kinderen een moestuin
wilt beginnen:

1.
Moeiteloos tuinieren in handige moestuinbakken (zelfgemaakt of gekocht), die je in je tuin, op je terras of op je balkon zet. De site neemt je aan de hand mee en laat zien hoe simpel tuinieren kan zijn. Ideaal voor kinderen. makkelijkemoestuin.nl 

2.
Het kinderprogramma van onze favoriete tuinman Lodewijk Hoekstra is allang gestopt, maar je kunt de afleveringen nog terugkijken. Leerzaam en leuk voor je kinderen!
green-kids.nl 

3.
Ideaal voor een gemaksmens als ik: deze doos van sproutofthebox.com vol 18 sterke beginnersstekjes. Kan ik mijn moestuinavontuur goed beginnen. Er zijn vijf variaties: je kunt kiezen uit een doos vol sla-, kool-, Italia-, tomaat- of snacksprouts. Wel jammer dat ze niet biologisch zijn, maar je kunt niet alles hebben. Via de post bezorgd, vanaf € 11,95.

4.
Een spreekbeurt over jullie moestuin, potten versieren en een dagboek bijhouden: zo hou je je kind geïnteresseerd. Want zeg nou zelf, het duurt best lang voor sommige plantjes eindelijk opkomen… maggimoestuin.nl 

5.
Zeg je moestuintje, dan zeg je Albert Heijn. Op de site van deze grootgrutter vind je een groeikalender, het groeiboekje ‘Groene vingers voor Beginners’ en Eerste Hulp bij Moestuinieren.  Ook kunnen jij en je kind vragen stellen aan de community. Zo kan jullie moestuin zeker niet mislukken!

Share.

About Author

Leave A Reply