Zo heb je thuis een topvakantie

0
Als je niet weg gaat in de vakantie, kun je evengoed een topvakantie hebben. Voor alle thuisblijvers: 6 tips om er de beste vakantie ooit van te maken! De kinderen zullen zich geen moment vervelen. Sterker nog: die willen in de vakantie nooit meer anders!

1. Begin elke morgen met een workout (in je pyjama)
Maak met kussens, knuffels en stoelen een hindernissenbaan in de woonkamer, dans met z’n allen op ‘Ik voel me sexy als ik dans’ Klik hier voor de clip! Of doe aan kinderyoga. Waar jullie van houden. Dan is iedereen lekker wakker, ben je de dag gezellig samen begonnen en het is nog gezond ook!

2. Trek elke dag een stokje
Laat je kinderen op houten ijsstokjes of kartonnen strookjes (gratis) activiteiten schrijven die ze graag willen doen. Week vervolgens het etiket van een grote jampot af en laat je kinderen deze versieren. Doe de stokjes in de pot. Elke morgen trekt een kind een stokje en dat bepaalt wat jullie die dag gaan doen (of de dag erna, als jij of je kind voorbereidingstijd nodig heeft). Succes verzekerd.

3. Organiseer je eigen Holland’s got talent
Alleen met je gezin, met nichtjes en neefjes, met buurkinderen of met vriendjes en vriendinnetjes van je kind. Iedereen oefent die dag op wat hij of zij wil gaan doen. Aan het eind van de middag (of ’s avonds, als de kinderen ouder zijn) is het showtime! Natuurlijk zit jij in de jury. Ook leuk als kinderfeestje trouwens. 

4. Roep een dag uit tot spelletjesdag
Normaal gesproken heb jij daar waarschijnlijk geen zin in of tijd voor, maar deze dag mogen de kinderen van ’s morgens tot ’s avonds bordspelletjes spelen en jij doet mee. Wedden dat je het hartstikke leuk gaat vinden? Kies om de beurt een spel, dan komt iedereens favoriet voorbij. Nog leuker om er een competitie-element aan toe te voegen. Je houdt de score bij en aan het einde van de dag krijgt degene die de meeste spelletjes heeft gewonnen een prijs (en de rest natuurlijk een troostprijs).

5. Maak een film
Eerst bedenken jij en je kids een scenario, dan verdeel je de rollen en gaat iedereen zijn tekst instuderen. Met je smartphone film je alles. Er zijn veel apps waarmee je de beelden meteen kunt bewerken of kunt knippen en plakken. Probeer bijvoorbeeld deze iPhone-apps of kijk eens naar deze lijst met apps!
Aan het einde van de dag kijken jullie hoe de film is geworden. Natuurlijk met de lichten uit en popcorn op schoot!

6. Slaap in de woonkamer
De vakantie is natuurlijk hét moment om laat op te blijven. Doe eens gek en laat je kinderen in de woonkamer slapen. Sleep matrassen en dekbedden naar beneden en laat ze zelf een plekje uitzoeken. Nog leuker als je eettafel in de woonkamer hebt staan, waar ze een tent van kunnen maken met lakens of plaids. En nee, jij mag er niet bijblijven. Op een pyjama-party is het verboden voor ouders.

Share.

About Author

Leave A Reply