Mattheus Passie: klassiek werk voor kinderen

0
Als je snel bent, kun je er nog heen: de Mattheus Passie. Edwin Rutten (de enige echte ome Willem) heeft deze versie van de Matthäus Passion speciaal gemaakt voor kinderen vanaf acht jaar (en hun ouders en opa & oma’s).

Hoofdrolspeler in het verhaal van Rutten is natuurlijk Jezus, hier omgedoopt tot JC. Hij laat je kennis maken met de sfeer van de muziek, de instrumenten, de stemmen en de koren. Hij legt uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is. Leuk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Bachs meesterwerk.

De ‘Matthäus Passion’ duurt normaliter twee en een half à drie uur. Edwins versie is teruggebracht tot een uur en vijftien minuten om kinderen een eerste introductie tot dit populaire klassieke werk te geven. Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door diverse solisten.

Eerste paasdag in Schiedam en tweede paasdag in Nijmegen. Zie cultuurbarbaartjes.nl

Share.

About Author

Leave A Reply