8x waarom je pannenkoeken wil eten

0
Pannenkoeken = instant feest. Het bakken is al leuk en het eten nog leuker! Kinderen zijn er dol op, maar ook papa’s en mama’s maak je erg blij met pannenkoeken! Hier een paar pannenkoek-weetjes en natuurlijk ook nog even het recept!

1. Het recept
250 g bloem (gezeefd) * 2 eieren * 500 ml melk * Snufje zout * zonnebloemolie om in te bakken.
Eerst de eieren kloppen, dan melk erbij kloppen, dan meel erbij. Klop het mengsel goed glad en bak in een hete pan. Succes verzekerd! Je kunt natuurlijk ook een pak pannenkoekenmix kopen (Koopmans Meergranen is onze favoriet.)

2. Calorieën
Het aantal calorieën van pannenkoeken valt best mee. Tussen de 85 en de 150 calorieën. Afhankelijk van hoe dik je ze bakt, waarvan je ze bakt en waarmee je ze belegt.

3. Meergranen
Als je pannenkoeken van meergranen of volkorenmeel bakt zijn ze eigenlijk best gezond.

4. Lunch
Vers gebakken pannenkoeken zijn heerlijk. Maar heb je wel eens koude pannenkoeken, de volgende dag gegeten? Dan zijn ze bijna nog lekkerder. Met een beetje suiker en kaneel opgerold in aluminiumfolie in het broodtrommeltje van de kinderen. Dan ben je gelijk de liefste moeder die er bestaat.

5. Ideeën
Je kunt kinderen natuurlijk zelf aan de gang laten gaan met stroop en suiker, maar het is ook heerlijk om pannenkoeken te beleggen met plakjes aardbeien, banaan, kaas, frambozen en ander fijn gesneden fruit. Of wat dacht je van een pannenkoekentaart. Dit is bijvoorbeeld een leuk recept voor pannenkoekentaart met aardbeien.

6. Toprecept
En nog een recept, omdat dat onze topper is. Bak kleine pannenkoeken. Verwarm het sap van 2 sinaasappels. Doe daarin 2 bananen in schijfjes. Een flinke klont roomboter, een eetlepel suiker en een beetje kaneel. Verwarm tot de banaan zacht is geworden en de sinaasappelsap indikt. Schep op de pannenkoeken een bolletje roomijs en giet er een beetje van het warme mengsel overheen. Als je dit op tafel zet heb je instant feest!

7. Feest!
Kinderfeestjes kun je natuurlijk houden op een pannenkoekenboot, maar je kunt het ook zelf doen. Met z’n allen aan een grote tafel pannenkoeken bakken in gourmetpannetjes en dan de kleine pannenkoekjes versieren. Kies naast zoete toppings ook genoeg hartig beleg. Kinderen hebben na iets zoets ook meer trek in iets hartigs. En aan het eind van het feestje kunnen de ouders die hun kinderen komen ophalen, een vorkje meeprikken.

8. En niet te vergeten…
Een crêpe is een dun frans pannenkoekje. Ze bakken ze in stalletjes op straat, zoals je hier de patatkramen hebt. Ze zijn extra dun en worden op een grote hete plaat gebakken. In Frankrijk beleggen ze de crêpes vaak met een beetje suiker en citroen. Zelf crêpes maken kan natuurlijk ook. Op deze site staat een lekker recept!

Eet smakelijk!

Share.

About Author

Leave A Reply