Té druk? 6 Tips hoe je je leven makkelijker maakt!

0
Soms is het druk. Soms is het té druk. Het hebben van kinderen is fantastisch, maar – eerlijk is eerlijk – soms ook best zwaar. Daarom: 6 tips hoe je je leven makkelijker en leuker maakt als het je allemaal een beetje teveel wordt.

Koken
Kook altijd voor meerdere (drie) dagen. Een deel kan in de koelkast voor overmorgen (twee dagen hetzelfde eten gaat vervelen), de rest kan de vriezer in. Zo heb je op de drukste dagen altijd kant-en-klaar eten op voorraad. Vries kleine porties in. Dan kun je snel even iets opwarmen als je kinderen naar hockey moeten of net terug zijn uit het zwembad.

Strijken
Schaf strijken af. Sommige mensen worden er rustig van, maar wij worden rustiger van lekker met een boek op de bank zitten. Heb je een man die gestreken overhemden moet hebben voor zijn werk? Investeer in zelfstrijkende hemden of laat het hém zelf doen.

Opruimen
Leer je kinderen van jongs af aan zelf op te ruimen. Koop bakken waar alles gesorteerd in kan. Plak er een plaatje op van wat erin moet (voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen). De lego, de knutselspullen, de auto’s… alles in de eigen bak. Wij vinden deze ideaal, omdat ze ruim, stofvrij en stapelbaar zijn.

Meer actie
Je zou denken dat het helpt om niet meer met je vriendinnen of om met je man uit te gaan. Om tijd te sparen. Juist wel doen. De zinnen verzetten helpt. Zo praat je nog eens over andere dingen dan het huishouden en de kinderen, en ben je niet altijd aan het zeuren dat je het té druk hebt.

Sporten
Te moe om je ene voet voor de andere te zetten? Lig je ’s avonds om negen uur al op de bank te slapen? Ga sporten. Dat is niet alleen goed voor je conditie, je brengt ook de productie van het gelukshormoon endorfine op gang. Na een paar keer sporten krijg je al meer energie. Bijkomend voordeel van flink sporten is dat je hoofd ook even leeg raakt.

Seks
Linda de Mol zei het al: soms moet je zin maken. Slaap jij al als je je kussen ruikt, en moet je niet aan seks denken? Tuurlijk, dat hebben wij ook. Maar probeer je er eens overheen te zetten en het toch te doen. Je slaapt lekkerder en jullie hebben het gelijk een stuk gezelliger.

Share.

About Author

Leave A Reply