Gaat jouw kind naar het voorgezet speciaal onderwijs?

0
In onze Middelbare School Special alles over CITO-toetsen en regulier vervolgonderwijs. Maar wat als jouw kind op speciaal basisonderwijs zit?

Het speciaal basisonderwijs (SBO) is bedoeld voor kinderen die extra zorg nodig hebben, die een reguliere basisschool niet kan bieden. De leerlingen zitten er in kleine groepen en er is veel individuele aandacht. Zit jouw kind niet op een gewone basisschool, maar op speciaal basisonderwijs? Dan stroomt je kind na groep 8 waarschijnlijk door naar het vmbo, praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs.

Het voortgezet special onderwijs is er alleen voor die leerlingen die ook na de basisschool specialistische of intensieve begeleiding nodig hebben omdat zij een lichamelijke of verstandelijke handicap, chronische ziekte of gedragsstoornis hebben.

Er zijn scholen voor:

  • blinde en slechtziende kinderen. Dit zijn scholen voor visueel gehandicapte kinderen of meervoudig gehandicapte kinderen die slechtziend of blind zijn.
  • dove en slechthorende kinderen en kinderen met ernstige taal- en spraakproblemen.
  • lichamelijk, verstandelijk en meervoudig gehandicapte en langdurig zieke kinderen.
  • kinderen met psychiatrische stoornissen en ernstige gedragsproblemen. Ook scholen die verbonden zijn aan pedologische instituten hieronder.


Meer informatie daarover vind je hier.

Ook als jouw kind naar een school voor voortgezet speciaal onderwijs gaat, is kiezen lastig. Bezoek de scholen in jouw buurt en kijk waar je kind goed ondersteund kan worden. Succes!

PS. In onze Middelbare School Special vind je trouwens ook heerlijke lunchrecepten en de mooiste rugtassen. Dus als je kind naar de brugklas gaat, neem een kijkje en laat je inspireren!

Share.

About Author

Leave A Reply