Bijna in de bios: De Grote Vriendelijke Reus

0
Gezellig met je kind(eren) naar de bioscoop is altijd leuk. Wij gaan vooral graag als er iets bijzonders draait, want dat is dubbel genieten! Het is al een avontuur op zich om te gaan, maar als je dan ook nog eens een gave film op gigantisch formaat met echt hard geluid ziet, is dat een hele belevenis.

Leuk! Leuk! Soms komen er films in de bioscoop die je móet zien. Voor je kind én voor jezelf. Misschien ken je het boek of de animatiefilm (uit 1989) van De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) van Roald Dahl nog wel? Een spannend verhaal over een meisje, Sofie, dat ontvoerd wordt door een reus. Een reus die zowel mooie dromen als nachtmerries verzamelt. ’s Nachts gaat de reus langs huizen en blaast de mooie dromen in bij slapende kinderen. De nachtmerries neemt de reus zelf mee, waarna hij ze vernietigt. De reus en Sofie redden uiteindelijk de mensenwereld van andere grote, mens-etende reuzen.

Steven Spielberg heeft het verhaal nu verfilmd. Het is zelfs zijn eerste 3D-film. De trailer is inmiddels gelanceerd en het belooft veel goeds en spannends! Onze kids hebben de trailer bekeken en vonden hem heel interessant, maar toch ook best wel spannend. Wij zijn erg benieuwd hoe de andere reuzen eruit zien en hoe dit verhaal tot leven komt in een échte film.

Om je eigen geheugen op te frissen of de kids wat voorpret te geven, kun je alvast het boek (voor)lezen. Die is geschikt voor kinderen van 9+ jaar. Of misschien wil je liever eerst de animatiefilm op dvd bekijken? 

20 juli 2016 wordt de film in de Nederlandse bioscopen verwacht. Dit is de trailer!

Share.

About Author

Leave A Reply