Buiten spelen in de winter? 3 Tips!

0
In de winter zijn je kinderen vaak niet naar buiten te branden. Toch even een frisse neus halen? Met deze super leuke activiteiten willen ze zéker buiten spelen!

Natuurbingo spelen
Een leuke manier om je kroost naar buiten te krijgen én ze meteen wat te leren. Maak eerst thuis evenveel bingokaarten als dat je kinderen hebt. Deel een A5-velletje met een pen op in vakjes en zet in elk vakje iets wat je kind buiten kan vinden. Bijvoorbeeld: tak, vogel, steen. Neem voor iedereen een stift mee en hup, naar buiten. Spreek snel wat regels af. Bijvoorbeeld dat alleen de eerste die iets gevonden heeft, deze mag afstrepen op zijn kaart. De eerste die zijn kaart vol heeft, wint! Die krijgt iets extra’s bij de warme chocolademelk die jullie bij thuiskomst drinken.
Een leuke manier om je kind wat te leren over de natuur. Besje gevonden? Leg uit dat je kind daar nooit zomaar aan mag zitten, omdat deze giftig kan zijn. Vogel? Dat is een mus. En die struik heeft prikkels die pijn doen.

Kijkdoos maken
Maak een wandeling en verzamel spullen voor een spannende natuurkijkdoos. Nodig: een schoenendoos, wat plaatjes uit folders of tijdschriften en winterspulletjes zoals takjes en stenen. Kijk hier voor ideeën.

Boompje verwisselen
Lekker rennen buiten is gezond. Zoek in de buurt een open plek met veel bomen en wandel daarheen. Eén kind is de tikker en de anderen gaan allemaal bij een boom staan. Het is de bedoeling dat je steeds van boom verwisselt. Tijdens het rennen naar een andere boom kun je getikt worden en dan ben jij de tikker! Voor nog meer ideeën neem hier eens een kijkje.

Share.

About Author

Leave A Reply