4x Quality time tijdens het avondeten

0
Het avondeten is vanouds hét moment om even met z’n allen bij te kletsen. Tegenwoordig zitten de meeste gezinsleden (ja, óók jij) steeds op hun mobiel te kijken en wordt er amper meer met elkaar gepraat. Zó maak je van het diner weer we-time.

1. Stel een ‘geen technologie aan tafel’-regel in
Geen mobiele telefoons, geen tablets, geen Ninento DS… Dus ook niet die van jou of je man! Maak een mooi mandje of bakje en zet die ergens in de kamer. Hier gaan alle gadgets in als jullie aan tafel gaan. Vergeet ook niet het geluid van de apparaten uit te zetten, anders zorgt elk Facebookbericht of Whatsappje voor afleiding. Je kind zelf een bakje laten maken? Kijk hier voor een voorbeeld.

2. Werkt niet?
Dan kun je nog altijd je familietijd terugkapen met een pepermolen! In dit filmpje kun je zien hoe dat werkt!

3. Geen gespreksstof?
Zegt je kind niet zoveel of weet je niet zo goed waar je het over moet hebben? Gebruik onderwerpkaartjes om het gesprek op gang te krijgen. Dit zijn leuke (kant-en-klare) voorbeelden. Zelf maken is nóg leuker. Hier vind je wat vragen die je op vrolijke, zelfgemaakte kaartjes zou kunnen schrijven. Laat je kinderen ook zelf vragen bedenken.

4. Moeilijke eter aan tafel?
Dat kan al snel het enige onderwerp aan tafel worden (en gefrusteerdere ouders opleveren). Besteed er geen aandacht aan, en bied dus ook geen alternatief aan. Praat over wat iedereen vandaag gedaan heeft en maak wat grapjes, dan gaan er ongemerkt vast wel een paar hapjes in en anders heb je in ieder geval een gezellige sfeer. Meer tips om  je kind aan het eten te krijgen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Share.

About Author

Leave A Reply