Een nieuwe bh kopen kán een feestje zijn! (Ja, echt!)

0
Nieuwe lingerie kopen… Misschien vind jij dat leuk, maar wij hier op de redactie staan daar nou niet echt bij te juichen. Nummer één vindt shoppen sowieso al een crime, nummer twee koopt gewoon jaar en dag hetzelfde setje en nummer drie voelt meteen weerstand bij het zien van al die rekken vol bh’s en, nog erger, de pashokjes. Maarrrr, met het juiste advies wordt het toch echt 1000x leuker. Daarom: 13 Tips voor als je (eigenlijk) een nieuwe bh nodig hebt.

1. Gemiddeld koopt de Nederlandse vrouw 1,8 bh per jaar. 80% van de vrouwen koopt dan ook nog eens de verkeerde maat. Om over kant en kleur maar te zwijgen, wij mama’s kiezen zwart en glad. Boring. Dat kan beter! Kies voor de variatie eens een mooi dessin en een kanten randje (vindt je man vast ook leuk).

2. Probeer elk seizoen één bh te kopen. Dan heb je vier nieuwe per jaar en dus altijd een la vol moois én optimale steun.

3. Ondergoed is de basis van je kleding. Daar kun je dus maar beter mee beginnen in plaats van eindigen. Als je bh mooi zit, zit dat zijden bloesje ook mooi. Dus als je je zelfverzekerd en vrouwelijk wilt voelen, gun jezelf dan een goed passend mooi setje. Je voelt je mooi, je houding verbetert en je straalt uit dat je lekker in je vel (of beter gezegd: in je lingerie) zit.

4. Ga naar een speciaalzaak en laat je, in ieder geval één keer per jaar, opmeten. Je lichaam verandert door leeftijd, zwangerschap, sporten en hierdoor verandert ook je bh-maat en of -soort. Liever zelf doen? Het is minder betrouwbaar en niet direct aan te raden, maar je kunt ook jezelf opmeten. Klik hier voor het berekenen van je bh-maat.

5. Kies een bh-soort die bij jouw lichaamsbouw past. Eerst de juiste pasvorm, dan pas het dessin kiezen. Kijk hier voor goede pasvormtips.

6. Bh passen? Zwaai even met beide armen boven je hoofd en strik je veters. Blijft alles mooi zitten? Dan heb je een goeie te pakken. Floept het eruit? Verder zoeken (ook al is-ie nog zooooo leuk)!

7. Zet de bh bij het passen op het laatste (meest wijde) haakje. Net als je spijkerbroek wordt je bh namelijk wijder door het dragen en dan kun je hem altijd nog bijstellen.

8. Heb jij een grote buste, maar kleine lichaamsomvang? Dan kan het best lastig zijn om een goed passende bh te vinden. Een merk met een prachtige, uitgebreide collectie is Freya. Weg met de huidkleurige en zwarte oma-bh’s! Op naar prachtige dessins en mooie details. 

9. Verzorg je bh’s goed. Dus niet een maand lang dezelfde dragen, maar wissel af en laat ze terug in vorm komen. Bh’s beschadigen van het dragen; door zweet, bodylotion en deodorant. Je kunt ze met de hand wassen met water en soms wat zeep (gewoon als je onder de douche staat), maar de wasmachine maakt ze ook niet stuk! (Wel op een goed programma zetten!)

10. Ook al weet je je bh-maat, elk merk heeft zijn eigen pasvorm. Dus je moet altijd even passen. Tenzij je helemaal verliefd bent geworden op één merk. Dan hoef je alleen maar een nieuw dessin uit te kiezen. Een mooi merk dat sterk is in kleur, mooie details én een goede pasvorm heeft is Huit. Supervrouwelijke lingerie en onzichtbaar onder je kleding, dus dat sexy randje kant kan bést! huit.com

11. Handig: Koop bij een setje een paar losse slips. (Fancies zijn bijvoorbeeld gaaf en passen qua kleur en uitstraling perfect bij de setjes die dit merk in de collectie heeft!) Dan kun je je bh een paar dagen dragen met een bijpassend broekje. Wel zo mooi. 

12. O ja, misschien staat je hoofd er nog helemaal niet naar, maar het is leuk om te weten dat Freya ook een badmodecollectie heeft met dezelfde maatvoering als hun lingerie. Hoera! Eindelijk een mooi, goed zittende bikini of (helemaal hip and happening) een badpak! 

13. Last but not least, een sport-bh moet ook goed zitten! Dus let ook hier goed op maat en pasvorm. In het filmpje een korte uitleg. 

En nu je weet dat zweet je mooie bh’tje kan aantasten, is het een idee om het schoonmaken van je huis beter even je sport-bh aan te trekken. Die kan er wél tegen. Dan komt hij sowieso van pas, ook als je wat minder vaak in de sportschool komt 🙂

Share.

About Author

Leave A Reply