6x Waarom een klein huis fijn is

2
Heb je dat ook weleens… Dat je bij een vriendin bent geweest, die in een heerlijk groot, ruim huis woont en je bij thuiskomst in je eigen uitpuilende starterswoning wat sjagerijnig wordt? Hier 6 redenen waarom dat niet hoeft!

1. Minder schoon te maken
Schoonmaken is niet onze hobby. Die van jou waarschijnlijk ook niet. Mooi! Onthoud dat als je weer eens droomt over verhuizen naar een kasteel. Hoe groter je huis, hoe langer je bezig bent met schoonmaken. Elke dag weer. Tip: kijk voor de leukste schoonmaakspullen en schoonmaaktips in ons magazine.

2. Minder kosten
Een klein huis bespaart je geld. Veel geld. Niet alleen omdat je hypotheek of huur vele malen lager is dan bij een riante woning, maar ook omdat je energierekening flink lager uitvalt. En wat te denken van de woonverzekering en belastingen? Om nog maar niet te spreken van de inboedel die je niét koopt. In een klein huis passen nou eenmaal minder meubels…

3. Geld over voor extra’s
Omdat een klein huis minder kost, hou je aan het einde van de maand meer geld over voor andere dingen. Vakanties, dat extra clubje voor je kind, die (te) dure schoenen… Of jij en je man kunnen een dag minder gaan werken. Die extra vrije tijd kun je je met een flinke hypotheek niet permitteren, maar nu wel.

4. Zorgt voor peace of mind
De stress omdat je je hypotheek of huur niet kan betalen en gedwongen met je kinderen moet verhuizen, dat is toch verschrikkelijk? Dus zelfs al zou je qua inkomen kunnen verhuizen, waarom zou je? Hoe fijn is het om te weten dat als een van jullie ontslagen wordt, of ernstig ziek, dat geen enkele invloed heeft op jullie woonsituatie. Economische crisis? Als je onder budget woont, lach je erom! Er bestaat zelfs de Tiny House Movement die daarom het wonen in ultra kleine huizen promoot!  Laat je inspireren door dit filmpje! (En ja, er wonen ook gezinnen in Tiny Houses!)

5. Het brengt je gezin dichter bij elkaar
Letterlijk. Als je op een klein aantal vierkante meters woont, zit je elkaar soms op de lip. Dat is onvermijdelijk. Iedereen zit in dezelfde woonkamer, en de en wil tv kijken en de ander muziek luisteren. Dus moet je rekening met elkaar houden. Je kunt namelijk nergens heen, dus je moet wel. Hierdoor leer je beter om mét elkaar te leven en ruzies eerder uit te praten. En doe je sneller samen dat gezelschapspelletje dat iedereen leuk vindt.

6. Minder rotzooi
Omdat je in een klein huis weinig (berg)ruimte hebt, staan dingen al snel in de weg. Gedwongen zul je dus minder spullen houden. Want: opslaan? Leuk, maar waar? Je selecteert strenger en gooit eerder dingen weg. Omdat een kleine ruimte bovendien ook snel chaotisch oogt, zullen je (grote en kleine) huisgenoten ook eerder geneigd zijn dingen meteen op te ruimen. Een win-win situatie!

Share.

About Author

2 reacties

Leave A Reply