Leuk! Met je kinderen naar een theatervoorstelling!

0
Kennismaken met kunst en cultuur, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, vinden wij van 4MamaMagazine. Daar hoort dan natuurlijk ook het theater bij en dus waren we van de partij op de première van het Prentenboekjesfestival in Rotterdam! Samen met Kobus (5) schoof ik aan bij de voorstelling: ‘Ik zou wel een kindje lusten’ door Joes.

Na binnenkomst in het theater was het meteen een feestje, want overal stonden hele grote prentenboeken waarbij je plaats kon nemen en een boek kon bekijken of met speelgoed kon spelen. Je waant je meteen in de verhalen en de kinderen kunnen zich direct uitleven met boeken, speelgoed of puzzels.

In de theaterzaal was het ook meteen een leuk, want ipv zitten op een stoel in de zaal, mocht iedereen zitten op kussens en bankjes op het toneel. Lekker heel dicht bij het mooie decor. In deze intieme, speelse sfeer zingt, speelt en vertelt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten, naar het prentenboek van Sylviane Donnio.

‘Ik zou wel een kindje lusten’ is een superleuk verhaal met fijne droge humor, waarbij de kinderen in de voorstelling mee kunnen zingen, dansen, luisteren en mogen roepen en vertellen wat er gebeurt. Voor de kinderen heel toegankelijk en begrijpelijk. Kobus heeft Joes zelfs nog een handje mogen helpen op het toneel. Hartstikke spannend voor hem natuurlijk, maar heel erg leuk dat ze interactie met de kinderen tot stand brengt. De voorstelling gaat op deze manier echt leven en de kids worden er heel enthousiast van.

Het decor zelf is een super groot interactief prentenboek. De liedjes zijn lekker vrolijk en Joes zet een prachtige voorstelling neer. De duur is ook perfect. Lang genoeg om de aandacht vast te houden en na afloop ben je geheid vrolijk! Echt een aanrader als je wilt dat je (jonge) kinderen een fantastische dag beleven in een theater. Een ervaring die er misschien later voor zorgt dat ze graag naar een voorstelling gaan! Wij, Kobus en ik, zijn in ieder geval fan!

Ook zin om een keertje te gaan kijken? Het Prentenboekjesfestival start in januari 2016 weer met nieuwe voorstellingen. Kijk op vanaf2.nl

Hier ook nog een filmpje van een van de andere voorstellingen. Dit is een voorstelling met handpoppen, naar een boek van Gonnie & vriendjes.

Share.

About Author

Leave A Reply