Lekkere stamppot! Kloosterstamppot met zoete ketjap.

0
Even genoeg van hutspot? Onze kinderen (en wij) zijn dol op deze zoete en toch hartige stamppot. Kleine tip: Heerlijk om de volgende dag even op te warmen en als lunch met een boterham te eten.

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 kg aardappelen * 500 g prei, fijn gesneden * 400 g Quorn (of gehakt) * 1 ui, gesneden * 1 blik kapucijners * 2 el melk * 1 el boter * 3 el zoete ketjap * 150 g kaas, geraspt

Schil de aardappelen en kook ze in circa 20 min gaar. Bak de Quorn samen met de ui. Kook de prei ongeveer 5 minuten. Verwarm de kapucijners. Stamp de aardappelen, met de melk, de boter en de ketjap. Schep er de kapucijners, de afgegoten prei en Quorn doorheen. Bedek de bodem van een ingevette vuurvaste ovenschaal met de stamppot. Strooi bovenop een flinke laag geraspte kaas. Laat de kloosterstamppot in de oven goed heet worden, totdat de kaas lichtbruin en gesmolten is. Lekker met een frisse salade erbij.

Slim!
De allerkleinsten kunnen prima mee-eten met stamppot. Lekkerder en goedkoper dan potjes. Doe er voor de rest van de familie pas op het laatste moment zout bij. Zout is niet goed voor baby ‘s.
Voor degene die (nog) niet van de groente zijn is stamppot vaak ideaal. Er zit wel 50% groente in, maar je kind ziet en proeft dat bijna niet.

Kijk voor nog meer bijzondere stamppotten in ons online magazine!

Share.

About Author

Leave A Reply