Help, de schoonfamilie op visite!

3
Sommige mensen draaien hun hand er niet voor om: een huis vol schoonfamilie. Maar de meesten schieten al in de stress bij het idee alleen. Wij hangen er een beetje tussen in. Maar wij passen dan ook wat trucs toe. En natuurlijk delen we die met jou!

1. Offer jezelf op
Het is de familie van je man én van je kinderen, en dus ook een beetje van jou. Je hoeft geen vrienden met iedereen te worden, maar het is voor iedereen echt het fijnste als alle contacten in goede harmonie verlopen. Dus offer jezelf op, zet je gevoelens aan de kant en zorg dat er geen onvertogen woord valt. Probeer niet je gelijk te halen. Hoe moeilijk ook.

2. Maak het niet te lang
Je weet zelf hoe lang het leuk blijft. Zorg dat je zelf in de hand houdt hoe lang ze blijven. Duidelijkheid geeft rust. Zeg gewoon: “Kom maar om een uur of vijf. Dan kunnen de kinderen op hun gemak nog even slapen tussen de middag en heb ik het eten voorbereid”. Anders denken ze misschien dat jij om 11 uur al met de koffie klaar zit. Zijn je kinderen niet te harden in combinatie met hun neefjes en nichtjes? Probeer ze dan gescheiden spelletjes te laten doen. Of de helft binnen en de helft buiten.

3. Maak een planning
Zorg dat je alles in de hand hebt. Een simpel diner, met dingen die iedereen lekker vindt en wat je al eerder hebt gemaakt. Voeg je naar je visite. Maak het jezelf gemakkelijk door ervoor te zorgen dat ze alles leuk en lekker vinden.

4. Ga nooit de strijd aan
Bijt op je tong, tel tot tien en ga gewoon even wat anders doen, ook al ben je het er zó niet mee eens. Ruzie met je schoonfamilie is ongemakkelijk. Je man zit ertussen in en kiezen tussen familie en gezin kun je een man niet aandoen. En ruzie met je man over zijn moeder… Het is het niet waard.

5. Benoem je stress
Misschien heeft je schoonfamilie wel dezelfde stress en kunnen jullie elkaar helpen. Geef aan dat je altijd een beetje zenuwachtig wordt van hun bezoek en bang bent dat je het niet goed doet. Erken ook dat je je dan misschien iets anders gedraagt dan dat je eigenlijk zou willen.

6. Onthoud dit:
Mensen die goed kunnen opschieten met hun schoonmoeder zijn gelukkiger. Echt waar!

Bron: quest.nl

Share.

About Author

3 reacties

Leave A Reply