Wandelen met kinderen is superleuk! Hier 3 tips.

3
Vroeger veel gelopen en gestopt toen je kinderen kreeg? Helemaal niet nodig. Ook met kinderen kun je wandelen (maar niet té lang). Voor hen is het buiten zijn een hele ervaring. Buitenlucht is gezond en de natuur om hen heen prikkelt de zintuigen.

1. Sporen zoeken
Voor iets oudere kinderen is het een uitdaging om tijdens het wandelen sporen van dieren of planten te herkennen. Er zijn grappige boekjes te koop, waarin je ze op een makkelijke manier kunt herkennen. Bijvoorbeeld: De leukste natuurgids voor avontuurlijke kinderen of Wild van sporen

2. Kasteelwandeling
Een wandeling waarbij je tussendoor een bezoek aflegt aan bijvoorbeeld een kasteel spreekt kinderen (en ouders!) tot de verbeelding. Altijd spannend. Bijvoorbeeld een wandeling rond Slot Loevestein. Check wel van tevoren de openingstijden en zorg voor voldoende eten onderweg. Meer tips kun je hier vinden.

3. GPS-tocht
Met oudere kinderen, die al een telefoon hebben en/of deze kunnen bedienen, kun je een spannende wandeling met behulp van GPS lopen en op die manier een heuse schat vinden. Er zit uitdaging in, het verhaal spreekt kinderen aan, de cache (schat) is niet te lang of te moeilijk en het vinden is een echte beloning. Kijk hier voor hele gave tips.

Nog één tip: Controleer eerst wat voor weer het wordt. Het komt wel eens voor dat het regent in Nederland(…). Van een beetje regen smelten we niet, maar bij kinderen is de lol er dan snel af. Bij ons mama’s trouwens ook.

Share.

About Author

3 reacties

Leave A Reply