3x Slim met kliekjes van stamppot

0
Nu de bladeren van de bomen vallen, kun je met goed fatsoen weer vaak aan de stamppot. Kinderen minder gegeten dan verwacht? Dit doe je met de restjes.

1. Stamppot is lekker, maar opgebakken stamppot op een boterham de volgende dag is bijna nóg lekkerder. Dus restjes niet weggooien! Deze trouwens wel, goed afgekoeld, binnen 2 uur in een afsluitbaar bakje in de koelkast zetten en binnen 2 dagen opeten, anders is het niet goed meer.

2. Stamppot is gemakkelijk om in te vriezen. Handig als je geen tijd hebt om te koken. Als je het in éénpersoons porties invriest, kun je het ook gebruiken als een van je kinderen bijvoorbeeld moet sporten en daarom niet met het gezin kan mee-eten.

3. De meeste mensen vinden stampen lekkerder dan mengen met een staafmixer. Maar sommige kinderen zijn het daar niet mee eens. Heb jij er zo’n eentje thuis? Tijdens het koken kun of wil je daar misschien geen rekening mee houden, maar eten-op-maat kan de volgende dag wél. Jij, supermama, haalt dan gewoon de staafmixer door zijn of haar prakje.

Kijk voor de recepten van onze lievelingsstamppotten, in de herfst-editie van ons online tijdschrift.

Share.

About Author

Leave A Reply