Dit moét mee voor een charmante ziekenhuisbevalling

0
Heb jij je ziekenhuistas al klaarstaan? Ik had daar bij mijn eerste niet erg over nagedacht, waardoor manlief extra kleren moest komen brengen. Een rokje leek hem wel goed… Dus voor jou: de must takes als je in het ziekenhuis gaat bevallen (en er een beetje leuk bij wilt liggen).

1. Een tas – duh. Handigst is om gewoon je luiertas te gebruiken. Die zijn er tegenwoordig in allerlei fashionable varianten. Jeej! Enne, Cowboysbag heeft bijvoorbeeld ook een prima formaat! Ik moest langer blijven, dus had mijn man een praktische trolley meegenomen.

2. Kleertjes voor je baby. Het állermooiste hippe setje. Dit is één van de meest gefotografeerde momenten in het leven van je kind en dan moet het er toch stylish op staan. Neem ook een setje in een grotere maat mee (Mijn baby was flinker dan verwacht en die moest ik in maat 56 proppen).

3. Bevallingskleding voor jezelf. Een leuk setje dat warm genoeg is, comfi zit en goed te wassen is (of weg mag). Eventueel een voedings-bh. En vergeet je sokken niet: koude voeten zijn héél vervelend, kan ik je zeggen.

4. Schone kleren voor jezelf. Vooral: een heerlijk zittende broek. Niet te strak, maar ook niet te vormeloos. Dat je niet in je pyjamabroek hoeft rond te lopen (je moet straks naar buiten om naar huis te gaan), maar dat er ook niet teveel druk komt op je net gehavende onderkant of buik.

5. Hippe slippers. Voor als je even naar de wc moet of wat rond wilt lopen. Of als je aan het bevallen bent. Op het moment zelf maakt het je vast niet uit wat je aan hebt, maar denk rustig na: wil je gespot worden in van die zusterslippers?

6. Een fototoestel. Natuurlijk. Dit is hét moment suprême. Plus: de oplader of batterijen en een extra geheugenkaart. Die was ik dus vergeten… Je kunt je mobieltje ook gebruiken, maar als je later een foto wilt uitvergroten is de resolutie van een camera vaak beter.

7. Toiletspullen. Niets fijner dan je eigen spulletjes. Make up, borstel, lippenbalsem, shampoo, conditioner, douchegel. Lekker met je favoriete geur onder de douche even bijkomen.

8. De Maxi-Cosi. Drie keer raden wie dat was vergeten…

9. Je verzekeringspapieren. Tja. Die had ik dan weer wel.

10. Snacks. Voor jou, maar ook zeker voor je man. Die zit erbij en kijkt ernaar, dus verveling ligt op de loer. Zeker als het úren duurt. Heeft ie ook wat te doen.

Share.

About Author

Leave A Reply