Surprise! Hier een paar tips voor een topsurprise.

0
Ook een kind in groep 5 of hoger? Dikke kans dat je dan nú stress hebt omdat de surprise deze week af moet zijn. Geen nood, hier wat  ideetjes voor een topsurprise in een handomdraai.

Ja, jíj hebt waarschijnlijk stress. Want de kans dat je kind – uiteraard last-minute – met lieve puppie-ogen naar je keek en vroeg of je als-je-blieft wilt helpen, is bijzonder groot. Dus natuurlijk help je (want ook: gezellig, anders ook zo zielig voor dat andere kind én stiekem de ultieme kans je fantastische knutselcapaciteiten te showen), maar wat moet je maken? Deze surprises zijn makkelijk en, niet onbelangrijk, snel klaar:

1. Gelatinepudding-surprise
Altijd een succes (behalve misschien bij degene die ‘m krijgt): een vieze surprise. Pak het cadeautje goed in met plastic (plastic tas of boterhamzakjes), zodat hij droog blijft. Maak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gelatine, die dit een grote kom en doe het cadeautje erin. Laat hard worden in de koelkast. Je kunt ook een zandkasteelemmertje als vorm gebruiken en hierin frituurvet om het cadeautje heen laten stollen. Het bemachtigen van het cadeautje zorgt voor een hoop lol in de groep van je kind!
Let op: Zowel gelatinekleurstof als frituurvet gaan erg slecht uit vloerbedekking.

2. Pizza-surprise
Teken twee cirkels ter grootte van een pizza op stevig karton. Laat je kind plaatjes uitknippen van groente en vlees en deze in een van de cirkels plakken. Knip beide cirkels uit. Cadeautje ertussen, opvullen met papierpropjes of watten en de zijkanten dichtnieten. In een pizzadoos doen et voilá!

3. Iets met een schoenendoos
Een doos is snel beplakt, en je hebt altijd plek voor het cadeautje. Geen schoenendoos? Dan moet je helaas eerst even schoenen kopen 🙂 Print bijvoorbeeld een plaatje van een voetbalveld uit en plak deze bovenop de doos. Verf de rest van de doos groen, maak van karton doelpalen en klaar. Ook leuk: een dier of vervoersmiddel. Klik hier voor leuke sjablonen.

4. iPad-surprise
Zorg voor een platte doos (bijv. een Merci-verpakking. Hoe jammer, die moet je dan wel eerst he-le-maal leegeten). Stop het cadeautje erin. Pak de doos in, maar zorg dat het inpakpapier binnenstebuiten zit, zodat je alleen de witte kant ziet. Google een afbeelding van een iPad en print deze uit. Plak deze op de doos.

Bronnen: Yasemin Tekne (pizza-idee), scholieren.com en tallsay.com.

Share.

About Author

Leave A Reply