Nieuwe kinderschoenen kopen (zonder kids)

0
Ik kan uren door de stad slenteren op zoek naar de leukste, mooiste, lekkerste schoenen. Voor mezelf dan… Voor mijn kinderen is dat anders. Die zijn het na twee schoenenwinkels (en dan nog met moeite) al zat. Winkelen is sowieso geen hobby van ze. Dus als we weer kinderschoenen nodig hebben, doe ik het tegenwoordig anders.

Voetafdruk
Vaak koop ik gewoon schoenen voor een van mijn kinderen zonder deze mee te nemen. Thuis zet ik mijn kind op een kartonnetje, met pen maak ik een omtrek van de voet en ik knip deze uit. Die neem ik mee. Als ik in de stad een leuke schoen zie, kijk ik of het kartonnetje erin past. Ja? Kopen maar.

Online
Mogelijkheid twee voor shoppen zonder gezeur: online winkelen. Daarvoor moet je wel goed de maat weten. Dat kun je zelf opmeten. Plaats je kind met de voeten (met sokken) recht onder het lichaam op een stuk papier. Teken de voor- en achterkant van de voet af. Meet nu van de grootste voet de afstand van het puntje van de grote teen tot de hiel. Deze lengte mag je beschouwen als de voetlengte. Klik hier voor een overzicht van voetlengtes en bijbehorende schoenmaten. 

Speciaalzaak
Natuurlijk hou je dan wel het probleem dat je niet kan zien of de schoen bijvoorbeeld goed rond de enkels sluit en je dus alsnog moet ruilen. Daarom ga ik toch eens in de zoveel tijd mét kids naar een schoenenzaak waar ze de maat goed opnemen en kunnen zien of de schoen helemaal perfect zit. Dan ga ik ook echt alléén naar die winkel en daarna rechtstreeks naar huis. Is ook best te doen.

5 Tips (als je je kind wel bij je hebt):
* Let op de lengte. Kunnen ze er nog in groeien?
* Is de schoen breed genoeg? Is er druk aan de zijkanten van de voet?
* Sluit de schoen goed rond de enkel?
* Sluit de schoen goed aan rond de hiel? Glippen ze er niet uit?
* Loopt je kind normaal op de schoenen?

Ook nieuwe kinderschoenen kopen? In ons online magazine vind je de leukste winterschoenen!

Bron: dolcis.nl

Share.

About Author

Leave A Reply