Bospicknickrecepten

0
Het bos is in de herfst op z’n állermooist. Fijn dus om er in het weekend met z’n allen te gaan picknicken. Maak thuis het eten alvast klaar en verpak het in warmhoudfolie. Hier twee bospicknickrecepten. In ons magazine vind je er nog meer.

Gevulde paddenstoelen

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 grote paddenstoelen * 1 knolselderij, in stukjes * 1 bekertje zure room * 1 ui, in ringen * 2 el kaas, geraspt

Hol de paddenstoelen uit en bak ze in de oven in circa 20 minuten op 180 graden goudbruin. Kook de knolselderij in water met zout in circa 20 minuten gaar. Bak de ui goudbruin. Pureer de knolselderij met de zure room tot een glad mengsel. Doe de puree in de paddenstoelen en gar-neer met geraspte kaas en gebakken ui. Zet het geheel even terug in de oven, zodat de kaas smelt.

Aardappelen uit de oven
Ingrediënten (voor 4 personen):

Ingrediënten (voor 4 personen):
500 g krieltjes, geschild * 250 g Cherry tomaatjes *4 tenen knoflook * 1 aubergine, in stukjes * grof zout en peper *3 rode uien, in stukken * vetvrij bakpapier * 4 el olijfolie * blaadjes van twee takken rozemarijn

Doe in een braadslee een vel bakpapier. Verdeel de aardappelen, tomaat, knoflook, aubergine, ui, zout en peper en rozemarijn. Besprenkel het met olijfolie en bak het in een oven op 200 gra-den in circa 30 minuten goudbruin. Prik regelmatig in de aardappelen, zodat ze goed gaar zijn en niet aanbranden.

Share.

About Author

Leave A Reply