Thuiswerken? De voor- en nadelen

0
Wij van 4MamaMagazine werken vanuit huis. Vroeger stonden we uren in de file, nu draaien we tussendoor een wasje en halen we de kinderen zelf uit school. Om de zoveel tijd spreken we met elkaar af op een flexwerkplek. Super fijn. Maar wij vonden het óók gezellig om dagelijks in het bedrijfsrestaurant de tv-series te bespreken. Overweeg jij thuiswerken? De voor- en nadelen.

Voordelen
1. Je kunt zelf je tijd (beter) indelen. De tijd die je normaal in de file doorbrengt, kun je nu met je gezin doorbrengen. Tussendoor doe je even snel boodschappen of bezoek je de orthodontist. Die tijd haal je gewoon in als de kids in bed liggen.

2. Thuis word je minder snel afgeleid, dus je doet veel meer. Je productiviteit is stukken hoger.

3. Je hebt geen reistijd en je hebt geen auto, fiets of openbaarvervoer-abonnement nodig. Scheelt geld, stress en tijd.

4. Je bent snel ter plaatse als er iets is met de kinderen. En als ze ziek zijn, hoe je geen dag vrij te nemen.

5. Voordeel voor de werkgever: je hebt geen kantoorplek nodig. In deze tijd (het schijnt geen crisis meer te zijn, maar toch…) vindt een werkgever dat toch fijn. Dat scheelt het bedrijf een hoop geld.

Nadelen
1. Je wordt niet gecontroleerd. Sommige mensen hebben controle nodig om aan de gang te gaan en ook echt te doen wat er van ze wordt verwacht. Andere mensen doen thuis veel te veel en kunnen niet stoppen.

2. Thuis heb je natuurlijk ook apparatuur, software en internet nodig om goed te werken. Dat kost ook geld. En is er geen helpdesk op loopafstand.

3. De communicatie is makkelijker als je allemaal op dezelfde werkvloer zit. Je blijft meer op de hoogte van elkaars werkzaamheden en kunt beter op elkaar inspelen. Het is bovendien gezelliger. Niet onbelangrijk. Thuiswerken doe je toch in je uppie.

4. Wie wanneer en waar werkt, is vaak niet duidelijk. Je directe collega’s weten je wel te vinden, maar de rest?

5. Het heeft ook iets fijns om de deur dicht te trekken om naar je werk te gaan, even niet tussen dezelfde vier muren te zitten en de hele puinzooi te laten voor wat het is. Thuiswerken betekent eerst opruimen, anders zit je de hele dag te werken tussen was en knuffels.

Share.

About Author

Leave A Reply