4MamaMagazine is energiezuinig

0
Ja, we geven het toe. Wij zijn idealisten. Deze mama’s geloven in een mooie, gezonde en duurzame wereld. Een planeet waar mensen leven en werken zonder de natuur en het milieu schade te berokkenen, zodat onze kids er straks ook nog van kunnen genieten.

En dus is ons magazine een energiezuinig ónline magazine. Er wordt geen hout voor gekapt, om papier van te maken. Het wordt niet geprint op vervuilende apparaten. Het hoeft niet vervoerd te worden naar winkels. Je gooit na het lezen van ons magazine niks weg, dus er is geen restafval en geen CO2 uitstoot. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is een laptop of tablet. Om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk verder te beperken, hierbij tips om nog (milieu)zuiniger om te gaan met je apparatuur.

1. Een tablet is het zuinigst, dan een een laptop en daarna een computer.

2. Let erop dat je een lithium-ion accu niet helemaal ontlaadt. Het is beter om de accu op te laden vóórdat hij leeg is om verlies van capaciteit te voorkomen. Bij oude(re) accu’s was dit niet nodig.

3. Zet draadloze verbindingen, als wifi en bluetooth, uit als je ze niet gebruikt.

4. Kies voor een lcd-scherm en stel de helderheid zo laag mogelijk in. Scheelt veel energie.

5. Stel energiebeheer in en zet je computer bij pauzes direct in de slaap- of sluimerstand.

6. Verleng de levensduur van je huidige desktop of laptop: koop bijvoorbeeld meer geheugen of een grotere harde schijf in plaats van een nieuwe computer.

7. Wil je hem toch wegdoen? Lever hem dan in bij de gemeentelijke milieustraat of in de winkel bij aankoop van een nieuwe.

Meer info? Klik hier

Share.

About Author

Leave A Reply