Tijd voor soep! Dit is mijn favoriete linzensoeprecept!

0
Ik ben een echte soepfan. Zodra het weer wat kouder wordt buiten, pak ik de grote soeppan uit de kast en zijn de soeprecepten weer aan de beurt. Zo fijn, als het huis langzaam naar verse soep begint te ruiken. Heel erg gezellig, lekker warm, vol met groente en soep is ook nog eens super makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer? Dit is mijn favoriete linzensoeprecept. Enjoy!

Bereidingstijd
50 minuten (waarvan 40 minuten een boek of tijdschrift lezen op de bank)

Ingrediënten
1 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 stengel bleekselderij (in plakjes)
1 grote wortel (in plakjes)
250 gr blonde linzen
1 l groentebouillon
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 vastkokende aardappels (in dobbelstenen)
0.5 citroen
1 rookworst (in halve plakjes)
verse peterselie

Nodig
Grote pan met dikke bodem

Bereiding
Fruit ui en knoflook in olijfolie. Voeg selderij en wortel toe en bak het 5 minuten mee. Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Voeg dan de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Nu lekker 40 minuten inspiratie opdoen in 4MamaMagazine. Na 20 minuten wel even de aardappelblokjes erbij doen. Op smaak brengen met citroen, peper en zout. Op het laatst de worst toevoegen en warm laten worden. Soep in de borden en met peterselie garneren. Deze soep is erg lekker met (turks) brood en een groene salade. Of met een vers stokbroodje met roomboter.

Meer kookinspiratie nodig? Kijk in ons magazine Heb je zelf een favoriet recept deel het met ons en wellicht zie je het terug op de website! Mail naar de redactie

 

Share.

About Author

Leave A Reply