Klaar met de regen? Met de auto door Europa toeren? 4 Onmisbare tips

0
Door al deze regen alvast maar een vakantie aan het plannen? Een weekendje weg naar Parijs of in de herfstvakantie een weekje naar Tjechië met de auto? Handig om dan even wat details te checken (of je moet van wielklemmen houden).

1. Zoek op hoe de brandstof van je auto heet in de landen waar je doorheen reist
In Oostenrijk heet Euro95 bijvoorbeeld Super. Diesel staat in Tsjechië als Mazot bekend. Zoek dit uit vóór je bij de pomp staat (net als wij in het holst van de nacht) en geen idee hebt wat je in je lege tank kunt gooien. Kijk hiervoor op de brandstofwijzer (jebentalsnelduurzaamopweg.nl)

2. Zorg dat je de verplichte hulpmiddelen koopt en in je auto legt
In vrijwel heel Europa is een gevarendriehoek verplicht. Maar wist je ook dat je in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk een reservebril in de auto moet hebben? En dat het in Frankrijk zelfs verplicht is om 2 alcoholblaastests bij je te hebben, zelfs als je hele gezin alleen kinderlimonade drinkt? Echt. Hier de must haves (reizen-en-recreatie.infonu.nl)

3. Zorg dat je geen verboden spullen in de auto hebt
Radardetectie-apparatuur bijvoorbeeld. Of een navigatiesysteem met flitsmeldingen. Dat geldt zowel voor geïntegreerde navigatiesystemen als voor losse navigatiesystemen, dus google even of je ‘m eruit moet slopen. Leuk klusje voor de kids. (Of ga even langs je garage en laat het uit zetten. Voor de monteur een klusje van 2 minuten.)

4. Ken de verkeersborden en -regels van de landen waar je heen gaat
Verkeersborden verschillen per land, maximale snelheden en parkeerregels vaak ook. Zoek dat van tevoren even op (ec.europa.eu), voordat je een wielklem als souvenier mee kunt nemen.

Bron: routemobiel.nl
(blog.routemobiel.nl)

Share.

About Author

Leave A Reply