4x Natuurzwembaden

0
Zwembaden zijn leuk, maar soms is het ook wel erg lekker om gewoon in natuurwater te zwemmen. Vooral als je last hebt van huiduitslag of van je luchtwegen, zijn natuurzwembaden zonder chloor heel fijn. Maar dan wel met minstens dezelfde faciliteiten als elk ander zwembad. Dus met ligweides, speeltoestellen, duikplanken etc. Hier een paar adresjes om heerlijk een (natuurlijke) duik te nemen.

Rotterdam
’t Zwarte Plasje zwarteplasje.nl

Aalsmeer
Het Oosterbad hetoosterbad.nl

Amsterdam
De Sloterplas optisport.nl

Beesd
Betuwestrand betuwestrand.nl

Maar is het water in deze natuurzwembaden wel veilig? Gelukkig is hier toezicht op en wordt zorgvuldig bekeken of het water wel aan de kwaliteitseisen voldoet. Fijn om te weten als je een dagje (of meer) gaat zwemmen met de kids.

De website zwemwater.nl informeert over de hygiëne en veiligheid van buitenzwemplekken. Zwemplekken die zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de omgevingsdiensten, de waterschappen en Rijkswaterstaat. Hier kun je meteen nog veel meer adressen vinden om een frisse duik in natuurwater te nemen!

Ook zijn er chloorarme zwembaden of zwembaden die technieken toepassen waardoor er minder chloor gebruikt hoeft te worden. Een uitgebreide lijst met zwembaden kun je vinden op: vmce.nl

Share.

About Author

Leave A Reply