4x de beste tienerfilms – met diepgang

3
Ja, ook je puber houdt van films met een goed verhaal. Ook al is dat soms een heftig verhaal. Movie night coming up!

1. Achtste-Groepers Huilen Niet
De stoere Akkie zit in groep 8 en is gek op voetbal. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek, net voor de finale van het schooltoernooi. Ze kan het niet laten zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. (Over kanker)

2. Spijt!
Jochem is op school het mikpunt van getreiter. Klassenleraar Tino doet er niks aan. Klasgenoot David ergert zich daaraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Op het klassenfeest wordt Jochem extra hard te pakken genomen door zijn pestkoppen. De volgende ochtend hoort de klas dat Jochem na het schoolfeest niet is thuisgekomen… (Over pesten)

3. Afblijven
Puber Melissa droomt erover te dansen in een videoclip van een bekende rapper. Als ze slaagt voor een belangrijke auditie, is ze de koning te rijk. Ze slikt ecstasy-pillen om zonder zenuwen te kunnen dansen en begint ook een soort van relatie met een andere danser, die in het spul handelt. (Over drugs)

4. Radeloos
Als Paco’s vader overlijdt, geeft hij zichzelf de schuld. Alleen met een paar biertjes kan hij het van zich af zetten. Hierdoor komt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Zij probeert steeds dunner te worden om haar onzekerheid te verbergen. Kunnen Paco en Yara elkaar helpen?
(Over anorexia en het verliezen van een ouder)

Tieners opvoeden lastig? Niet met Minka’s methode. Zie ons magazine 4MamaMagazine 0 #Summer

Share.

About Author

3 reacties

Leave A Reply