Uitjes Zuid-Holland

3

Archeon, Alphen aan den Rijn
Waan je in de prehistorie, de Romeinse periode of de middeleeuwen. Alle gebouwen, boerderijen en hutten zijn reconstructies van archeologische opgravingen uit Nederland. Met leuke historische activiteiten voor je kind, als leren vuur maken of boogschieten. archeon.nl

Avifauna, Alphen aan den Rijn
Zie de vogels in vrije vlucht tijdens demonstraties, spot de tropische fluiters in de tropenhal, sta oog in oog met de rode panda in de oosterse tuin en kijk toe bij het voeren van de ringstaartmaki’s in het Madagaskargebied. Liever zelf voeren? Dat mag bij de Australische Lori’s. avifauna.nl

Naturalis, Leiden
De camarasaurus met de lange nek, het mammoetskelet, de reuzenkrab, het schedelkapje van de Javamens, dat vindt je kind allemaal in dit museum. Er zijn ook speurspellen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en elke zondag zijn de Doe- en ontdekruimtes open. naturalis.nl

Space Expo, Noordwijk
Voor aankomende ruimtereizigers. Jullie worden meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maakt je kind op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.Je kunt je bezoek combineren met een rit met de Space Train naar ESTEC, de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. space-expo.nl

CORPUS, Oegstgeest
Beleef in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. corpusexperience.nl

Miniworld Rotterdam
In de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux maken de mini-bewoners van alles mee. Ze werken, wonen, reizen en onderweg beleven ze allerlei avonturen. En het grappige is… een dag duurt er maar 24 minuten. miniworldrotterdam.com

Diergaarde Blijdorp, Rotterdam
Dierentuin met binnenspeeltuin Biotopia (4 t/m 10 jaar). Tijdens het spelen ontdekt je kind dieren die in de verschillende biotopen voorkomen. Zo kun je al gravend in het woestijnzand zomaar een familie stokstaartjes tegenkomen, maar ook woestijnratjes of gilamonsters. Spannend! diergaardeblijdorp.nl

Villa Zebra, Rotterdam
Interactieve tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Je kind kan ook zelf aan de slag. villazebra.nl

Sea Life, Schevingen
Ontdek de verrassende onderwaterwereld en ontmoet onder meer roggen, haaien, zeesterren en piranha’s. Ook leuk om door de onderwatertunnel te lopen. Met een beetje mazzel zie je de zeeschildpad vlak boven jullie hoofden zwemmen.
visitsealife.com

Attractiepark Duinrell, Wassenaar
Een spetterend dagje uit voor het hele gezin, met vele attracties. Van de Waterspin en de Splash tot de achtbaan Falcon en indoorspeeltuin Rick’s Fun Factory. Daarnaast kun je (tegen extra betaling) naar glijbanenparadijs Tikibad. duinrell.nl

Kijk voor meer culturele uitjes in 4MamaMagazine # 00 Summer

Share.

About Author

3 reacties

 1. I often visit your page and have noticed that you don’t update it often. More frequent updates will give your
  site higher rank & authority in google. I know that writing articles takes a lot of time, but you
  can always help yourself with miftolo’s tools which will
  shorten the time of creating an article to a couple of seconds.

 2. I can see that your content probably doesn’t have much visits.
  Your posts are interesting, you only need more new visitors.
  I know a method that can cause a viral effect on your website.
  Search in google: dracko’s tricks make your content go viral

 3. I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you
  can earn additional bucks every month. You can use the best adsense alternative for any type of
  website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

Leave A Reply